ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ

Κίνημα Νέων ~ Δύναμη Αλλαγής


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Εκπαιδευτικό Σύστημα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Εκπαιδευτικό Σύστημα Την / Το Παρ Μαρ 18, 2016 6:48 pm

Το παρακάτω πρόγραμμα περιλαμβάνει στοιχεία του πρώτου σε ευρωπαϊκό και σε πολύ υψηλή θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό. Δεν είναι άλλο από το φιλανδικό.

Σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα το οποίο θα στέκεται δίπλα στους καθηγητές και θα ανοίγει νέους ορίζοντες για τους μαθητές.

Αναλυτικότερα…..
Η υποχρεωτική εκπαίδευση θα επεκταθεί και στο λύκειο. Τα 4μηνα θα μετατραπούν σε 3μηνα. Ο μαθητής θα μπορεί να επιλέξει ποια μαθήματα θα διδαχθεί στο κάθε 3μηνο. Αν για παράδειγμα ένας μαθητής έχει να δώσει αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά κ.λ.π τον Απρίλιο τότε θα μπορεί να επιλέξει για αυτό το 3μηνο να διδαχθεί καλλιτεχνικά, γυμναστική, μουσική , χορό και δύο μαθήματα στα οποία είναι καλός( π.χ αρχαία, ιστορία, έκθεση, μαθηματικά κ.λ.π).Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι στα άλλα δύο 3μηνα θα πρέπει να μοιράσει τα εναπομένοντα μαθήματα.


Με την εισαγωγή της τεχνολογίας στην δημόσια εκπαίδευση θα δημιουργηθεί ένα site στο οποίο κάθε μαθητής από το προσωπικό του υπολογιστή θα μπορεί να δει την επίδοση του στα μαθήματα, να ενημερωθεί για τις απουσίες και για τυχόν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του. Έτσι θα αποφευχθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία τόσο για την αποστολή υπηρεσιακών εγγράφων που <<χάνονταν>> στον δρόμο όσο και η απόκρυψη επιδόσεων από τους μαθητές στους γονείς.

Έπειτα θα δημιουργηθούν κάποιοι χώροι ως εργαστήρια στα οποία οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή με αυτό που θα έχουν επιλέξει να σπουδάσουν. Για παράδειγμα αν ένας μαθητής θέλει αν σπουδάσει αρχαιολογία θα πάρει μία εικόνα από τα εργαστήρια αυτά για το τι θα κάνει στο πανεπιστήμιο. Επίσης με κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές στα πλαίσια του οpen school θα μπορεί να επισκεφτεί κάποιους αρχαιολογικούς χώρους και να κάνει κάποιες εργασίες σχετικά με το αντικείμενο αυτό. Στόχος αυτού είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο όπου οι μαθητές περνάνε σε μία σχολή νομίζοντας ότι τους αρέσει και τελικά καταλήγουν να την παρατούν για να πάνε κάπου αλλού χωρίς πάλι να είναι σίγουροι πως αυτό θέλουν.

Με την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας οι μαθητές θα ολοκληρώνουν τις μελέτες τους στο σχολείο έτσι η τσάντα θα μένει στο σχολείο.


Νίκος Βασιλόπουλος

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης